Welkom bij de Mineralogische Kring Antwerpen
De Mineralogische Kring Antwerpen (MKA) brengt allerlei informatie voor haar leden, voor mineralenverzamelaars en voor iedereen die belangstelling heeft in de mineralogie. Voor een overzicht zie de sitemap


praten over mineralen, dat doe je op e-min
meer weten? Kijk dan eens op e-min, het e-mail forum over mineralogie.
U wordt toch ook gratis lid?!  hier aanmelden e-min

Nieuwsflitsen

Pyroxenen en Amfibolen (20/2/2020)
Herziene 4de versie van de tekst van Ludo Van Goethem over pyroxenen en amfibolen, hun voorkomen en de ingewikkelde naamgeving. In ePub formaat, geschikt voor alle e-readers. Gratis downloaden.

Sodaliet eBoek (8/2/2020)
Herziene en verbeterde versie van een tekst van Ludo Van Goethem en Axel Emmermann overmineralen van de sodaliet groep. Gratis downloaden.

Merkwaardige macro mineralen (MMM) (1/1/2020)
een nieuwe maandelijkse rubriek
Een initiatief van Raymond Dedeyne waar bij elke aflevering kwaliteitsfoto’s worden gepubliceerd van één of meer merkwaardige macro specimen(s) (handstukken), telkens vergezeld van een korte verklarende tekst.
De foto’s – alle van de hand van Theo Muller en onder zijn copyright - zijn zonder uitzondering hoge resolutie. Klik op de foto en je krijgt een vergrote versie waarop je elk detail kunt bekijken. Raymond neemt de teksten voor zijn rekening.
Ga naar MMM en alvast veel kijk en leesplezier !


MKA-familie-uitstap : 8 maart 2020 (28/12/2019)
De Wereld van Kina, het Huis, Gent
Op 8 maart bezoeken we het museum “De Wereld van Kina, het Huis” in Gent.  Het is een museum op maat van de jeugd maar waar ook iedereen wel zijn gading vindt.  Alle mogelijke thema’s van de natuur komen aan bod, o.a. mineralen (Kei-Cool : meer dan 1100 specimens in de tentoonstelling, systematisch en volgens eigenschappen, fluorescentie en edelstenen), gesteenten (vulkanisme, platentektoniek, …), fossielen, vogels, spinnen, planten, paddenstoelen, …  Dus ook wie minder in mineralen geïnteresseerd is in uw familie mag deze uitstap niet missen !
Neem dus  al uw jeugd (kinderen, kleinkinderen, hun vriendjes, …) mee naar deze uitstap – lidmaatschap jeugd is niet vereist indien begeleid door een MKA-lid !
MKA-leden reserveren via MKA@minerant.org

inkom: u gratis aangeboden door MKA !
Alle jongeren krijgen na het bezoek een gratis mineraal aangeboden !


maandelijkse rubrieken (28/12/2019)
links naar de maandelijkse rubrieken op onze website zijn samengebracht in de rechter kolom op alle Nederlandstalige pagina’s:


speciaal aanbod voor nieuwe leden
(22/05/2019)
Gratis boek "Les minéraux de Belgique ed.2" (standaardwerk over alle mineralen die in België worden gevonden) voor nieuwe leden ! Lid worden kan on-line via
 http://www.minerant.org/MKA/toetreding.html.
Het boek moet wel op een MKA-activiteit afgehaald worden!


voor jong en nieuw (24/04/2019)
voor jeugdige en nieuwe verzamelaars hebben we wat extra pagina's gemaakt. Voor de jonge verzamelaar is er "keitof voor kids"
en we starten ook met een nieuwe rubriek "onder de loep" zowel in Geonieuws als op de website, met korte teksten voor wie begint met mineralen verzamelen


Apps voor de smartphone (31/3/2019)
er bestaan nogal wat appjes die betrekking hebben tot mineralen, gesteenten en geologie in het algemeen. We hebben een pagina "apps voor de mineralenliefhebber" aangemaakt met een overzicht van apps voor Android en voor iPhone en iPad.
Nieuwe berichten voor deze pagina sturen naar


sitemap