Welkom bij de Mineralogische Kring Antwerpen
De Mineralogische Kring Antwerpen (MKA) brengt allerlei informatie voor haar leden, voor mineralenverzamelaars en voor iedereen die belangstelling heeft in de mineralogie. Voor een overzicht zie de sitemap


praten over mineralen, dat doe je op e-min
meer weten? Kijk dan eens op e-min, het e-mail forum over mineralogie.
U wordt toch ook gratis lid?!  hier aanmelden e-min of stuur een mail naar
aanmelden-e-min@minerant.org met vermelding "inschrijven e-min".

Nieuwsflitsen


Fotoboek micromounts (7/12/2020)Van ons MKA-lid, Henk Smeets, verscheen een fotoboek met 98 zelfgemaakte macrofoto’s van een 90-tal specimens uit zijn omvangrijke, 11000 stuks tellende, micromountverzameling. Het betreft specimens van wereldwijde vindplaatsen. Het boek (oblong formaat 28 x 22 cm) is tegen kostprijs te koop voor € 40,- (exclusief verzendingskosten). Meer info bij Henk Smeets via info@tomeikminerals.com.


pagina 's uit het boek

Mica’s, niets is wat het lijkt (18/10/2020
Dit is het nieuwste eBoek van Ludo Van Goethem in ePub formaat en geschikt voor Apple computers, iPad en andere e-readers. Het leidt je door de boeiende, maar ook frustrerende wereld van de mica's. Het blijkt dat op-zicht-determinatie nagenoeg onmogelijk is. Het vereist minstens een intensieve koppeling met de bestaande literatuur om een samenstelling terug te vinden. Maar dat maakt het des te verrassender. Wil je jouw mica's eens onder de loupe nemen, dan biedt dit boek een goede leidraad Hier gratis downloaden.


Ontdekkingstocht naar mineralogische straten (02/07/2020)
Veel mineralenvindplaatsen zijn er niet in Vlaanderen en Nederland.  Toch heeft bijna iedere gemeente wel een of meerdere straten die naar mineralen in de breedste zin van het woord verwijzen.  Ga met kinderen en kleinkinderen eens op ontdekkingstocht naar mineralogische straten in uw buurt (of in uw vakantie-oord). Inspiratie vind je op deze gloednieuwe website http://straat.mineralogie.be/index.html.  Er zijn zeker nog meer mineralogische straten te ontdekken, zeker als je in een 'gele' gemeente woont (zie kaarten op de website). Stuur dan een foto van het straatnaambord en de straat en eventuele anekdotes over de straat naar mka@minerant.org.

Mineralogie voor VerzamelaarsEen nieuw (juni 2020) boek van Paul Tambuyser over wat een mineralenverzamelaar over mineralogie zou moeten weten. 'Mineralogie voor Verzamelaars' richt zich zowel tot de nieuwe als tot de gevorderde verzamelaar.
Meer informatie: inhoudsopgave, samenvatting, bestellen, recensie

speciaal aanbod voor nieuwe leden (22/05/2019)
Gratis boek "Les minéraux de Belgique ed.2" (standaardwerk over alle mineralen die in België worden gevonden) voor nieuwe leden ! Lid worden kan on-line via
 http://www.minerant.org/MKA/lidworden.html
Het boek moet wel op een MKA-activiteit afgehaald worden!


voor jong en nieuw (24/04/2019)
voor jeugdige en nieuwe verzamelaars hebben we wat extra pagina's gemaakt. Voor de jonge verzamelaar is er "keitof voor kids"
en we starten ook met een nieuwe rubriek "onder de loep" zowel in Geonieuws als op de website, met korte teksten voor wie begint met mineralen verzamelen


Nieuwe berichten voor deze pagina sturen naar


sitemap